Fråga:
Vem är dessa människor i denna satiriska tecknad film från kongressen i Verona?
CJ Dennis
2019-09-04 08:45:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilka är dessa människor i denna satiriska tecknad film av Congress of Verona? Congress of Verona satirical cartoon

Alternativa bilder, klicka för mer information:

enter image description here enter image description here

Tre män i militärklänning sitter runt ett rektangulärt bord - en fjärde man har stått upp så plötsligt att han har slagit över stolen. Hans svärd är halvdraget. En femte man tittar på ett fönster och varnar:

Ta hand om den björnen, han har satt sitt sinne på blod, & hans glupska aptit kommer att ravja både öst, & västra, och han gör dig bara till hans dårar, för att skära varandra i halsen så att han lättare kan sluka dig.

Du borde inte göra det - garde a Toi

Det finns två små män bakom den högst sittande mannen på sin stol. Det finns en man under bordet i en gungande vagga med "Pruſsia" (Preussen) skrivet på. Den längst till vänster sittande mannen har en fot längst ner på vaggan och antar att den gungar. Det finns en nedslagen man i blått under den vänstra mannen. Etiketten är för liten för att kunna läsas. Det finns två nedfallna män under fötterna på den längst till höger, en i grönt, en i orange. Båda etiketterna är för små för att kunna läsas.

Vem är alla dessa människor?

Wikipedia nämner många personer som är närvarande vid kongressen:

The Quintuple Alliance representerades av följande personer:

 • Ryssland: Kejsare Alexander I och Greve Karl Robert Nesselrode (utrikesminister). Grev George Mocenigo (Rysslands ambassadör i Torino) var också närvarande;
 • Österrike: Prins Metternich ;
 • Preussen: Prins Hardenberg och greve Christian Gunther von Bernstorff ;
 • Frankrike: duc de Montmorency-Laval (utrikesminister ) och François-René de Chateaubriand ;
 • Storbritannien: Hertigen av Wellington , som intog platsen för Viscount Castlereagh efter den senare självmordet inför kongressen.

Jag gissar att mannen i fönstret är hertigen av Wellington , den stående mannen är kejsare Alexander I av Ryssland och sittande man som säger "garde a toi" är Frankrikes duc de Montmorency-Laval .

Vilka är de andra två sittande männen? Vem är de sex små männen?

Gissa baserat på färgerna för de fyra runt bordet: Ryssland (grön), Frankrike (blå), Storbritannien (röd) och Österrike (vit).
När du zoomar in kan du bara knappt se att de små figurerna är märkta Böhmen, Sicilien och Sachsen.
Ett svar:
Semaphore
2019-09-04 09:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Observera att en satirisk skiss som denna inte nödvändigtvis visar de faktiska deltagarna vid en konferens. Ofta har de en personifiering av de involverade nationerna. I det här fallet, som Denis kommenterade, är grönt, blått, vitt och rött färgerna för Ryssland, Frankrike, Österrike respektive England, huvudsakligen härledda från deras militära enhetliga färger. Så:

 1. Mannen till vänster, i grönt, är Tsar Alexander från Ryssland.

  • Det ljusblå figur på golvet är Böhmen
 2. Den stående mannen bredvid honom är Frankrikes Louis Antoine, duc d'Angoulême. Han ledde den franska invasionen av Spanien.

  • De verkar titta på en karta över Spanien på bordet.
 3. Mannen i vitt är kejsare Francis av Österrike.

  • De två små figurerna under honom är Sachsen och Sicilien - båda kungariken domineras av Österrike. Sicilien invaderades 1821 för att sätta ned en revolution.
  • De två små figurerna som sticker ut ur ryggen är kungarna Ferdinand i Neapel och Charles Felix av Sardinien, som båda förlitade sig på österrikiska trupper för att krossa revolutioner i sina riken vid den tiden. Observera att Ferdinand också var kung på Sicilien där en revolution bröt ut, men han slog samman sina kungariken och formerade sig formellt till kung över de två sicilierna efter 1816, så denna märkning var anakronistisk. li>

   Mannen i rött är hertigen av Wellington. Observera att det är han som säger "Du borde inte göra det - garde a Toi" - Wellington motsatte sig resolut den föreslagna franska interventionen.

  • Mannen i fönstret är Prince Metternich, den österrikiska förbundskanslern och arkitekten för det post-napoleoniska Wien-systemet.


Redigera - Som det visar sig har Brown University en högupplöst genomsökning av verket.. Kolla in länken för en bättre bild, men närbilderna på etiketterna identifierar specifikt alla små figurer:

Neapel och Sardinien: enter image description here

Sachsen: enter image description here

Sicilien, stavat som Scicely: enter image description here

Böhmen: enter image description here

Kan du förklara varför dessa siffror är vad du kallar dem? (anledning till storlek, trampning osv.) Barnet? De två små killarna bakom den vita mannen? Vilken hatt har Metternich? Och vilken typ av mest heliga allians bildar den här bilden? (Och på allvar: god syn, från att bara använda den här bilden ser jag inga tydliga etiketter utan bara jag kliar på huvudet: figur under höger fot "Varda?" Kanske Sarda, då Sardinien, inte "Sicilien"?
@LangLangC Den första bokstaven är definitivt [`ſ`] (https://en.wikipedia.org/wiki/Long_s), så s, och du kan se ett` i` i mitten, med ett slag under den sista bokstaven som Jag antar att jag blir en 'y' svag av jpeg-komprimering. Jag fyllde i tomrummen och antog att det är Sicilien, som österrikiska trupper hade invaderat just nyligen. Om Sardinien var avsedd, tycker jag att det är osannolikt att de skulle göra det som Sarda.
Kan inte argumentera mot denna optik, men tvivel kvarstår, den är för liten och förlorad. Innehållsmässigt dock: Det verkar för mig att arvet efter sardiska tronen spelade en större roll än 2-sicilierna i Verona: "Mot den samordnade oppositionen från Frankrike, Ryssland, Storbritannien, påven och Toscana, gav Metternich i november med så mycket nåd som möjligt. Det var helt enkelt ett annat fall av att kakan inte var värt ljuset. Slutsatsen att österrikiska intressen skulle bli illa betjänade av ytterligare inblandning i den sardiska arv, föreslog han diskret att ... "(Irby Nichols)
Det är i alla fall en bra bedrift att kombinera och kondensera alla frågor i Verona som små män när det verkliga samtalet avbildas förmodligen bara är det stora: spanska frågan ... Några tankar om barnsängen (Preussen bedövade?) Och de två killarna på österrikarna bakom ( ingen aning)?
@LangLangC Dessa två är Neapel och Sardinien. Preussen / Frederick William III avbildas tydligt som en baby i en barnsäng, men jag är inte helt säker på varför.
Preussen ses som en uppstart, barnslig; då ibland passivt under evenemanget (inte enbart för alla aspekter eller hela tiden). Ytterligare detaljer: "(5) I artikel IV föreskrevs att de" två kejsarna "skulle ge Frankrike ett årligt stöd på 20 000 000 franc (4 000 000 USD) vardera för att hjälpa henne att krossa de spanska och portugisiska revolutionerna, [...] Och varför undantogs Preussen från att bidra någonting? När krig kom, var Frankrike tvunget att finansiera det själv. Slutligen är hänvisningen till de "två kejsarna" vardagligt. "
Dessa optiker nu * är * övertygande;) Lägg till lite mer bakgrund till den historiska dynamiken som visas och den är perfekt.
Varför ligger Böhmen under Ryssland snarare än Österrike? Panslavism?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...