Fråga:
Instanser av Jauhar runt om i världen
strNOcat
2014-12-08 17:14:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det några bevis för att den praxis som liknar Jauhar fanns på andra platser än Indien? Det verkar som ett ganska effektivt sätt, hur brutalt det än är, att fly slaveri, våldtäkter och fängelse i händerna på invaderande arméer. Det verkar naturligt att anta att praxis också kan ha varit på plats i andra kulturer, och ändå har jag inte kunnat hitta någon annan registrering av det.

Ett svar:
Tom Barron
2014-12-08 18:21:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Över huvudet påminner jauhar om Belägringen av Masada. När jag tittar på wikipedia-posten för jauhar (som du länkade) ser jag också en hänvisning till balinesisk puputan. Slutligen är här en lista över historiska massmord, varav ett antal passar jauhar-mönstret (kvinnor i en besegrad grupp som självmordar för att undvika fångst eller slaveri). I vissa fall är män en del av självmordsgruppen men inte alltid.

Eftersom jag inte talade engelska föll mig termen "massmord" aldrig; det skulle ha sparat mycket tid om det skulle ha varit mitt sökord från början. Tack
Ja det hände mestadels före ett visst nederlag från en trodd odisciplinerad eller brutal fiende.
Till och med under den senaste historien har det funnits flera exempel på att religiösa sekter begår massmord när myndigheterna skulle stänga sektledaren / -erna. Uppenbarligen kan det ifrågasättas hur "frivilligt" dessa självmord överväger nivån på hjärntvätt i en sådan sek.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...