Fråga:
Var det några krigsfilmer som gjordes under andra världskriget som betraktades av amerikanska soldater i frontlinjen?
Rose Ames
2012-02-02 20:10:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har läst på några ställen att amerikanska soldater under andra världskriget (menande män som faktiskt sett strider, inte bakre echelontrupper) föredrog lätta komedi- eller romantikfilmer framför den sanerade propaganda i tidens krigsfilmer.

Kan någon ge mig ett motexempel? Jag letar efter en rimlig hänvisning till en soldat i frontlinjen eller en grupp frontlinjesoldater som njuter av en krigsfilm - antingen för att de inte brydde sig om propaganda eller för att filmen var ovanligt realistisk.

Redigera : Tyvärr, andra stycket är inte riktigt tydligt - jag är särskilt intresserad av Amerikanska krigsfilmer som gjordes under kriget, och stridssoldaternas reaktion på dem.

Jag vet att många mer realistiska filmer gjordes efter det. Tack och ursäkt till alla som svarade innan frågan korrigerades.

Insisterar du på amerikanska soldater / filmer?
Det är inte klart om du bara talar om filmer som faktiskt producerats under kriget, eller om moderna (som de i dessa svar) är bra.
@Lohoris Ja, jag undrade samma sak, eftersom filmer som gjordes under tiden skulle bli föremål för propaganda, medan de senare tenderade att bli mer realistiska efter en period. Som att rädda privat Ryan. Frågorna antecknar "av tiden" men svaren är för senare perioder.
Tack hörni; Jag förstod inte hur illa jag formulerade det. Bättre nu, hoppas jag.
@DVK - ja; det är bara för amerikanska soldater som jag har sett dessa referenser till motbjudande propagandafilmer, och jag har sett dem på flera olika platser - det verkar som om känslan var ganska utbredd, och jag skulle vilja veta om den var universell
@RoseAmes: Speglar min redigering det du ville fråga? I så fall ska jag ta bort mitt svar eftersom det inte svarar på din fråga.
@Sardathrion: 3 svar av 3 svarar på en annan fråga, jag är rädd att den inte kan räddas längre. Att kanske redigera frågan för att återspegla svaren och ställa frågan igen som ny kan vara ett bättre alternativ.
@Lohoris: Jag förstår er poäng. Det beslutet bör ligga hos Rose Ames för att vara ärlig. Jag är avskydd att redigera hennes (?) Frågor för att ändra dess betydelse.
@Sardathrion, ja, frågan återspeglar vad jag letar efter nu. Ledsen för förvirringen - jag är ganska ny på det här. Kommer att ägna mer uppmärksamhet åt min frasering i framtiden.
@Lohoris Jag omformulerar inte frågan för att återspegla svaren eftersom jag inte är säker på att en fråga om moderna filmer verkligen hör hemma på en Q&A-webbplats.
Sex svar:
kubanczyk
2012-02-04 05:13:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Av krigsfilmerna som gjordes under andra världskriget gillade amerikanska veteraner de realistiska:

  • Slaget vid Midway (1942)
  • Vid fronten (1943)
  • Rapport från aleuterna (1944)
  • Med marinisterna i Tarawa (1944)
  • Memphis Belle (1944)

Å andra sidan ansågs inte de "tuffa killarna", särskilt John Wayne och Humphrey Bogart alls bland veteranerna (detta strider mot Tom Aus svar, vide Casablanca).

Källa: Gambone Den största generationen kommer hem: veteranen i det amerikanska samhället , 2005, s. 159-160 http://books.google.pl/books?id=7SRZzJUf8cYC&pg=PA159

Tack, det ser ut som en riktigt intressant bok. Står det specifikt att de ogillade Casablanca? Det är inte min idé om en propagandakrigsfilm - inte för soldater, för en, och patriotismen blandas med en hel del cynism och humor.
@Rose Ames nr; boken säger uttryckligen att soldater ogillade Bogart under krigstiden, men nämner inte vilket utseende (han spelade i många filmer även om Casablanca är mest känt).
Jag tror att Bogart och Wayne inte var väl ansedda för att de helt enkelt "agerade" tuffa i filmerna och män som hade sett strider kunde se igenom skådespelet. Jag tror att det verkligen störde båda männen.
För att följa upp var John Wayne generad över det, vilket hjälpte honom att göra den löjliga, så dåliga-du-älskar-det-Vietnam-krigsfilmen "The Green Berets".
sealz
2012-02-03 01:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hittade denna paneldebattdiskussion om PBS org. Panelen innehöll Speilberg, skådespelare och en veterin med namnet Judge John Harrison. Jag kommer att citera några av hans kommentarer nedan men här är länken.

PHIL PONCE: Som en som var på D-Day på Utah Beach, i ditt fall, var filmens skildring av hur det var, var det korrekt, enligt ditt sinne?

JUDGE JOHN HARRISON: Jag var utanför stranden och naturligtvis var Utah Beach en mycket lättare strand så långt som förluster berörs än Omaha. Omaha, från det jag samlade, var ett slakteri, och det visades vackert eller tragiskt på den här bilden.


PHIL PONCE: Domare, tror du att filmen fångades karaktären av hur den upplevelsen var för människor på D-Day?

JUDGE JOHN HARRISON: Jag är säker på att det gjorde det. Det kunde inte vara mer verkligt.

Att rädda privat ryan verkar dra till veteranernas känslor och några exempel har sammanställts i boken Nu vet du: Reaktioner efter att ha sett spara Privat Ryan. Om du är väldigt nyfiken kanske du vill kolla in den.

Det är ett väl undersökt svar på en fråga som jag inte ville ställa: P. Boken ser dock intressant ut.
RobertLee
2012-02-02 22:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns så få relativt realistiska amerikanska filmer om andra världskriget att välja mellan att det verkligen inte är meningsfullt att kräva några hårda undersökningsdata från veteraner.

När det gäller TV är valet enkelt:

Denna lista kan utökas så länge jag inte behöver begränsa mig till amerikanska filmer eller till andra världskriget.

Dessa gjordes efter andra världskriget och inte under.
Tom Au
2012-02-03 20:45:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den "klassiska" filmen från andra världskriget var Casablanca. Det var både en romantik OCH en krigsfilm.

Men mest var det ett "gott mot ont" moralspel, där hjälten, Rick Blaine, "gav upp" sin tidigare flickvän (Ingrid Bergman-karaktären) till en motståndskämpe för krigets skull ansträngning och motta vänskapen mellan den tidigare "samarbetaren", kapten Renault, i gengäld.

Ironiskt nog hade Hollywood samma idé som den amerikanska armén, att Casablanca var centrum för andra världskriget (och filmen skyndades i produktion när de amerikanska trupperna landade där). Den allierades seger i Nordafrika tillät invasionen av axelns "mjuka underliv" i Italien. En Axis-seger där skulle ha gjort det möjligt för dem att invadera Amerikas "mjuka underliv" - i Brasilien.

Visst, men hur är det med krigsveteraner?
@Lohoris: Jag tror att krigsveteraner gillade detta. Jag har sett män i en "viss" ålder (som nu dör av) vid visningar.
Jag tror att det kan ha mer att göra med dess idéer som en "klassiker" än en reflektion av den som en krigsfilm. Det visas fortfarande idag som en familjefilm, eller som klassisk film, på många ställen.
Var får du idén att antingen den amerikanska armén eller Hollywood trodde att Casablanca var centrum för andra världskriget? Släppet av filmen, inte produktionen, skyndades när allierade trupper landade där. Kommentaren om Brasilien är helt enkelt udda.
@DavidNavarre: Invasionen Brasilien till Nordafrika (eller vice versa) är en del av amerikansk "popkultur", t.ex. brädspelet Risk. Jag tvivlar allvarligt på att militären skulle ange Hollywood om deras planer på att invadera Nordafrika, så de var tvungna att komma på idén på egen hand. Och här är ett troligt Brasilien-invasionsscenario: http://seekingalpha.com/instablog/399221-tom-au/79016-of-winston-churchill-s-contribution-to-the-modern-postwar-world
@TomAu Nej, det finns inget troligt verkligt världsscenario för invasionen av Brasilien som ett sätt att komma till USA. Det är bara vettigt om du spelar Risk. Mycket förnuftigare skulle vara tyskarnas WWI-knep, utsatt i Zimmerman-telegrammet, att använda Mexiko för att komma till USA. 1944 hade de karibiska öarna varit mycket mer användbara än Brasilien. Om du tittar på filmen finns det inget som tyder på att någon misstänkte en amerikansk invasion och Hollywood fick reda på när resten av oss gjorde det.
WS2
2015-03-16 02:48:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det fanns gott om brittiska filmer (om de är bra för dig) som gjordes under kriget. eg

Gick dagen bra.

Vi dyker vid gryningen.

I vilken vi tjänar.

The Life & Colonel Blimp's Death.

En fråga om liv och död.

Miljoner som Oss.

Nästa av Kin.

Ett av våra flygplan saknas.

Det första av få.

Stuga att hyra .

Dagen kommer gryning

Pimpernel Smith.

Foreman åkte till Frankrike.

Freedom Radio.

Vägen framåt.

Gaspåsar.

etc.

Du hittar en mer fullständig lista över krigsfilmer med datum för originalutgåva på: https://www.google.co.uk/search?num=50&site=&source=hp&q = brittiska + filmer + av + ww2&oq = brittiska + filmer + av + ww2&gs_l = hp.3..0i22i30l5.2313.8755.0.9219.21.19.0.2.2.0.139.1725.17j2.19.0.msedr ... 0 ... 1c. 1.62.hp..1.20.1628.0.-j2McLf8fOQ

Jag föreslår att du läser igen frågan.
@Lohoris Titeln anger inte att filmerna måste vara amerikanska. De verkar leta efter filmer som '' betraktades av amerikanska soldater ''. Jag är säker på att de flesta av dessa filmer kommer att ha setts av amerikanska soldater någon gång, åtminstone de som tjänade i Europa.
Och den punkt där de skulle ha blivit betraktade? Du listar bara slumpmässiga filmer ...
Charles
2012-12-26 22:36:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan lägga till den stora dokumentären "The War" som Ken Burns gjorde 2007. En verkligt magnifik undersökt verk på inte mindre än 14 timmar! Bilderna är oöverträffade. Berättelserna är djupt rörande. Det är det ultimata beröm för den amerikanska soldaten som gav upp allt för att rädda världen.

Även om det här kan vara en fantastisk film letar OP efter filmer som gjorts * under * WW2.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...