Fråga:
Varför anslöt sig inte Afghanistan 1947?
chessofnerd
2018-11-09 12:30:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A i Pakistan står för Afghanistan och går åtminstone 1933. När britterna slutade med Indien 1947 och Pakistan bildades, varför gick inte afghanierna med Pakistan. Afghanis stödde lätt Pakistans intressen i Kashmir och delade åtminstone en del kultur. Så vitt jag kan säga togs lite eller ingen ansträngning för att rulla något av Afghanistan till Pakistan. Varför uppnåddes inte A i visionen om Pakistan?

Var är ** B ** för Baluchistan och Bengal?
Ett svar:
Pieter Geerkens
2018-11-09 15:59:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eftersom Afghanistan redan hade varit ett helt oberoende land i 30 år, var befolkningen inte mer intresserad av att bli föremål för hegemonin i Choudhary Rahmat Alis Punjabi-imperialism än Bengalier. Den sistnämnda fick tyvärr vänta i ett kvarts sekel för att få självständighet.

Alis smarta myntning av en akronym 1933, från det befintliga urdu och persiska ordet för " Land of (the) Spiritually Pure ", ger Pakistan inte mer rätt att kräva styrning av Afghanistan än James Madison: s expansionistiska politik gav USA suveränitet över Kanada 1812.

Regeringar inrättas bland män och hämtar sina rättfärdiga befogenheter från de styrda medgivandena,
. ...
Försiktighet kommer verkligen att diktera att länge etablerade regeringar inte bör ändras för lätta och övergående orsaker. - USA Försäkran om självständighetDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...