Fråga:
Kan någon identifiera dessa svärd med snidat elfenbengrepp och smalt skydd
Alice
2018-10-05 14:16:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Single sword Two swords with sheath Handles of two swords Blades of two swords (klicka för full storlek)

Min pappa hittade dessa två svärd medan han arbetade på en miljonärs hem. Den tidigare husägaren hade varit en svärdsamlare och min far hittade det under golven. Jag har ingen information om dem och har inte hittat något liknande online. Vilken typ av svärd är de och varifrån kommer de?

Kan du lägga till något om materialet som används på fästet? Ser bladen ut som om de hade en kant?
Vänligen ange deras mått (t.ex. längd) och ta närbildsbilder av fästet från båda sidor, samt markeringarna och metalldelarna på manteln. Om möjligt ta dem under ett bättre ljus. Det är förmodligen lättare om du bara lägger dem platt på ett bord eller någon plan yta. När du försöker montera hela bladet på ett foto gör kamerans suddighet på önskat avstånd det svårt att se några detaljer.
Jag skulle vara nyfiken på mer information om den tidigare ägaren också, om du har det. Jag slår vad om att det finns en intressant historia bakom varför de kände behov av att gömma dem under golvbrädorna ...
Jag har viss erfarenhet av antikviteter och dekorativ konst (inte svärd). Jag ber alltid folk att undersöka vad de har, men detta har några kännetecken för att vara ett billigt turistföremål. Jag skulle inte bli alltför upphetsad. Den dåliga snidningen och den märkligt speglade "etsningen" (någon av misstag "floppade" överföringen på en av dem) är ganska bra tecken på att de inte är värdefulla. Jag känner inte till tecknen, men de ser nästan ut som vad någon * tycker * kinesiska toner ser ut. Under alla omständigheter är överföring av elfenben (även gratis) i USA i princip olagligt under många omständigheter, så se upp.
Jag har sökt på nätet och har hittat några som ser väldigt ut som dem. De säger kinesiska dubbel Jian 1736 alla bilder är desamma.
@Alice Har du problem med bildformatering i källkodsvyn för denna fråga? - De två senaste ändringarna kan inte ses som en effektförbättring.
Ett svar:
RedGrittyBrick
2018-10-05 16:02:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det ser ut som ett kinesiskt dubbelsvärd

Liknande exempel


Obs. I många länder tillhör misslagda tillhörigheter lagligen fortfarande den ursprungliga ägaren (eller deras arvingar), inte byggnads- / markägaren och inte sökaren.

Jag instämmer - ser ut som en jian. Scott Rodell har ett par böcker om kinesiska svärd, men sammanfattningen av en mening är att infanteriet kan bemästra dao (enda svärd) på 100 dagar, men en ädel kommer fortfarande att lära sig jian efter 10000 dagar. Din lokala Tai Chi- eller kung fu-skola erbjuder antagligen instruktioner i jian (dubbelsvärd).


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...