Fråga:
Under första världskriget, varför stoppades kyrkklockorna tills kriget var över?
moudiz
2013-09-20 15:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tittade på en film igår som heter War Horse. I den här filmen nämnde de att när England gick med i första världskriget slutade kyrkklockorna att tappa tills kriget slutade. Sedan började klockorna ringa igen.
Vad var anledningen till det?

Källa :

'War Horse': Det är svårt att bry sig om djur medan du väntar på ljudet av kyrkklockor.

Inte relaterat men en intressant anteckning: i början av 1918 smälte Tyskland ner kyrkklockor för att använda dem för att göra ammunition eftersom metall var knappt.
Ett svar:
Mark C. Wallace
2013-09-20 16:57:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyrkklockor har både kyrkligt bruk och sekulärt bruk. På det sekulära området används kyrkklockor för att informera de lokala invånarna om nödsituationer (särskilt i en tid då trådlös &-TV inte är vanlig). Kyrkans klockor tystades för att förhindra falska larm.

Att ringa kyrkklockor var förbjudet av Försvaret av rikslagen.

Under kriget tystades kyrkklockor över hela landet, bestämda bara för att belasta de olycksbådande nyheterna att våra stränder invaderades, så att dess okända resonanta klockspel föll som musik i våra öron. BBC People's War även om detta hänvisar till andra världskriget

Wikipedia noterar också ,

Under andra världskriget i Storbritannien tystes alla kyrkklockor för att bara ringa för att informera om en invasion av fiendens trupper. [25] Avsnittet "Slaget vid Godfrey's Cottage" från BBC-sitcom Dad's Army inkluderade en scen där kyrkans klockor ringde av misstag, vilket ledde till att hemvakterna trodde att en invasion ägde rum.

Och en hänvisning i samma wiki-artikel leder mig till citatet

"Klockor togs i bruk i våra kyrkor som tidigt som år 400 och deras introduktion tillskrivs Paulinus, biskop av Nola, en stad i Kampanien, i Italien. Deras användning sprids snabbt, som i de oroliga tiderna var kyrkklockan användbar inte bara för att kalla de troende till religiösa tjänster, men också för att ge ett larm när risken hotas. "Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...