Fråga:
Varför trodde Christopher Columbus att han hade kommit nära Japan?
Mistu4u
2013-09-27 10:40:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den här frågan kom till oss som en lång diskussion i chatten mellan vissa användare över ELU inklusive mig och vi tänkte att lägga upp frågan här. Wikipedia säger han trodde att han hade kommit till Japan.

På sin första resa besökte Columbus San Salvador i Bahamas (som han var övertygad om var Japan), Kuba (som han trodde var Kina) och Hispaniola (där han hittade guld).

Det fick oss att tänka, vad fick honom att tro det? Under tiden kom Cerberus med en hjälpsam karta över sin resa, men vi kunde inte dra slutsatsen härifrån. Har någon någon information om detta? Vi skulle verkligen vilja veta.

Kartan laddas upp separat för användarnas bekvämlighet.

Columebes Journey overview

Visste Columbus till och med * att Japan fanns?
@FelixGoldberg, Tydligen vet vi inte säkert. Om du har någon idé, dela med oss.
Finns det en källa till idén att Columbus trodde att han var i Japan?
@FelixGoldberg, wiki länkar till den här boken, nämligen. `Nicholls, Steve (2009). Paradise Found: Nature in America at the Time of Discovery. Chicago: University of Chicago Press. s. 103–104. ISBN 0-226-58340-6. '
Okej, även om det inte är klart att wiki-citatet [27] hänvisar till Japan-saken (det finns i en separat pargaraph), jag letade upp Nicholls bok i google-böcker och den visar sig: http://books.google.co.il / books? hl = iw & id = XEO-0oHp0TUC & q = japan # v = utdrag & q = japan & f = falskt
Columbus trodde att han kom till Asien, för det var där han förväntade sig att komma. Rätt så enkelt.
Den kartan över Columbus resor är också helt fel. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Viajes_de_colon_en.svg
Den kartan hänvisar ** inte till de olika resorna i Columbus. Columbus nådde aldrig ens det nordamerikanska fastlandet. Svårt att säga exakt vad det hänvisar till ... vad är källan till kartan?
@Coelacanth [Risk] (http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_%28game%29). Jag är ganska säker på att jag har sett exakt den avfasade kartan (minus de berusade sjömanslinjerna) i en Linux- eller DOS-kopia av Risk.
@LateralFractal - ROFLMAO.
Columbus nådde aldrig heller det sydamerikanska fastlandet.
Sex svar:
LateralFractal
2013-09-27 12:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Christopher Columbus tyckte att världen var sfärisk (som de flesta utbildade människor i sin tid) men han tyckte också att storleken på jorden var tillräckligt liten för att en båttur västerut från Europa till Asien kunde uppnås med befintlig skeppsbyggnadsteknik.

I detta avseende skilde han sig från de mer exakta storleksuppskattningarna av forskare i Isabella och Ferdinands domstol. Ihållande lobbyverksamhet vann genom - och så gick han iväg.

Eftersom han fortfarande trodde att storleken på jorden var liten - när han stötte på land i Amerika uppenbarligen skulle han hävda att landfallet var i Asien (Indien, Japan, Kina eller någonstans) som:

  1. Det passade hans befintliga övertygelser.
  2. Direkt handel med andra änden av sidenvägen var ett mycket mer lönsamt förslag än en okänd landmassa.

Dessa geografiska fabrikationer är inte nya; plattorna av is, sten och tundra som utgör Grönland utsågs till "Grönland" av Erik den röda för att uppmuntra bosättning.

Detta är i grunden min förståelse också. Columbus trodde för att han ville. Jag fick intrycket att den främsta anledningen till att F&I så småningom gav efter var mer oron över att han skulle gå till en annan regering (nämligen Portugal) och av en viss fläck visade sig vara rätt, mer än att de var övertygade om hans teorier.
Heh. Så, en tidig version av http://catb.org/~esr/jargon/html/S/SNAFU-principle.html
user2590
2013-09-27 14:36:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min uppfattning är att frågan inte handlar om varför Columbus trodde att han hade nått Asien i stort, utan varför han misstog San Salvador som Japan. I så fall verkar svaret (saknar relevant primärt källmaterial) vara följande:

Bahamas, som han trodde var Japan, ligger norr om Kuba, som han trodde var Kina. (enligt frågans källa) Vid den tiden var väst främst bekant med den södra delen av Kina, som var mer tillgänglig för Europa via land via Indien och Indo-Kina, eller genom navigering längs de södra kustlinjerna. I så fall skulle Columbus, liksom de flesta européer som känner till Orienten, ha förstått att Japan var norr om Kina, eftersom Japan verkligen ligger norr om de södra kustregionerna i Kina, de regioner som väst vid den tiden vanligtvis identifierade som Kina.

enter image description here

Karta över östra Kina och Japan, publicerad 1570. Observera regionmärket Kina och illustrationen av fartyg som kommer från söder i östra Kina havet, mot Japan i norr och Kina till söder och väster . Mot bakgrund av denna karta är Columbus uppfattning om Bahamas och Kuba ganska förståelig.

Vi kan också tillägga att Bahamas är en kedja av öar, liknar det som förmodligen var känt beträffande Japan, medan Kuba i jämförelse verkar vara en stor landmassa, liknar vad som var känt om Kina.

enter image description here

Samtida karta över Västindien, visar framträdande Kuba och Bahamas.

Om så är fallet, skulle det vara logiskt att dra slutsatsen att om han verkligen var i Asien, var den mer nordliga ön han upptäckte, en ö i Bahamas, Japan och landet i söder, Kuba, var Kina.

Om han omedelbart trodde att han var i Japan vid landningen, skulle det ha varit för att hans sjökort visade att han var på väg mot de nordligare regionerna i sitt avsedda asiatiska mål, dvs. Japan. Om han bara drog slutsatsen att Bahamas var Japan efter att ha nått Kuba, skulle det ha varit uppenbart att Kuba var söder om Bahamas, och så var Bahamas Japan och Kuba var Kina.

Om detta inte är frågan , då är mitt svar överflödigt och LateralFractals svar är utmärkt.

Fascinerande karta. Skapade de gamla kartograferna inre sjöar och norra hav ur luften? I vilket fall som helst önskar jag att [Amerigo Vespucci] (http://en.wikipedia.org/wiki/Amerigo_Vespucci) var bättre känd; han gjorde inte samma misstag som Columbus gjorde.
@LateralFractal-They skapade inte dessa saker. På en modern karta över Kina ser du stora sjöar i högländerna i Yangtze och Yellow Rivers, liknande det som finns på den gamla kartan. Deras kartor baserades säkert på observationer av människor som hade varit där, eller till och med kinesiska källor. Men de hade inget bra sätt att känna till och representera exakt storlek och skala eller de stora landmassornas exakta konturer. De visste något som i "nordvästra provinsen finns det en stor sjö som heter x som matar den stora floden, så de satte något på kartan för att indikera det så gott de kunde.
@LateralFractal (forts.) .. Och det finns norra hav som på kartan: Arktiska havet. Men återigen visste de inte de exakta konturerna för de stora landmassorna, de visste bara något som "norrut är ett stort hav." Du kan inte riktigt känna konturerna på kontinenterna eller några stora landmassor om du inte navigerar eller reser runt dem och gör vetenskapliga mätningar (eller tar ett flygplan eller en satellitritt ..) - 1570 som ännu inte hade gjorts.
moudiz
2013-09-27 11:07:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Columbus ursprungliga mål i hans resa var att nå Asien, att besöka Japan och ha några av dess rikedomar (kryddor, guld ...)

Jag antar att Columbus trodde att världskartan såg ut så här. (Amerika finns inte.)

map around the year 1300

Han tänkte att om han reste mot väster skulle han nå Asien. Han visste inte att världskartan var annorlunda och att Amerika finns däremellan.

@LennartRegebro - det var inte heller. Det var helt enkelt okunnighet - ofullständig information.
@Vector Han var väl medveten om bättre och mer exakta beräkningar, men han valde att ignorera dem, för det passade inte vad han ville höra. Han satsade optimistiskt på att majoriteten / konsensusen var fel. Det är inte okunnighet eller ofullständig information, det är överoptimism (eller möjligen självbedrägeri om du vill inrama det på ett mindre positivt sätt).
ja, men hur som helst inte för att han är dum
@LennartRegebro - vilka beräkningar hänvisar du till, vilket skulle ha lett till en förståelse att han inte var i Asien? Att jorden hade en större omkrets än han valde att tro, och därför hade han därför inte rest tillräckligt långt för att ha nått Asien? Så jag antar ...
Jag har en riktigt mystisk fråga i tankarna. Även om han seglar mot väst, kommer han att hitta Kina eller Japan. Men han märkte inte att ingen av marker eller civilisationer anlände från västsjön?. Varför beräknade han inte så?
@Vector kommentarens avsikt togs felaktigt så att den togs bort.
@AnkitSharma - det är OK. Vi försöker vara seriösa här ... :-)
@moudiz - om du har en fråga, varför inte lägga upp den? Som det är, förstår jag inte riktigt din fråga: Columbus sökte en ** ny rutt ** över de ** okända regionerna ** i haven och försökte skapa nya och exklusiva handelsvägar för Spanien. Det var ** hela poängen ** i hans resor. Resan till öst var mycket tidskrävande, dyr och fylld av konkurrenter under vägen, medan Spanien hade direkt och obegränsad tillgång till det öppna havet.
BrianB
2013-10-13 10:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Columbus använde en uppskattning av jordens omkrets utvecklad av Claudius Ptolemaeus, snarare än den mer exakta (och tidigare) uppskattningen av Eratosthenes. Om Ptolemaeus hade varit korrekt skulle Columbus ha landat i Taiwan snarare än Hispaniola.

Tyler Durden
2014-10-20 22:03:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I sin rapport till Isabella efter hans återkomst 1492 meddelade Columbus sin destination som "Islands of India bortom Ganges". Någonstans i samma rapport hänvisar han till landmassor som en del av "Cathay", men detta är bara en generalitet eftersom Indien ansågs vara en del av kontinenten Cathay (Kina), vilket det faktiskt är.

Columbus hade inte en exakt uppfattning om avstånden inblandade, så han insåg inte närvaron av Stilla havet. För honom måste öarna han mötte vara en del av Indien eftersom de inte hade någon annan föreställning än.

Även långt efter att Columbus sjömän inte förstod den stora storleken på Stilla havet, som de ursprungligen kallade "Sydsjön", och tyckte att det var mycket mindre och låg söder om Amerika. Det var inte förrän kartillverkare som Amerigo Vespucci och andra började planera saker noggrant, att det insåg att de hade att göra med en helt ny kontinent.

Japan var inte en helt okänd plats, det var [beskrivet av Marco Polo] (http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_Japan#Jipangu) och fanns [på kartor redan 1450] (http: // sv. wikipedia.org/wiki/Fra_Mauro_map) under namnet "Cipangu."
Jag har tagit bort det misstaget
AlaskaRon
2017-01-23 06:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanske kombinerade han obehag med vittnesbörd. Columbus var så olämplig att läsa en kvadrant att han av misstag trodde att han befann sig på breddgrader (baserat på flera mätningar) 42N och 34N (Kuba är verkligen runt latitud 19N. Han var verkligen dålig med himmelsk navigering). Magiskt nog faller Japan ungefär i intervallet 34N till 45N. Tyvärr är det osannolikt att han visste att Japan var mellan 34N och 45N eftersom portugisiska sjömän inte kom dit förrän i mitten av 1500-talet. :)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...